pasztet drobiowy, PRZEPISY KULINARNE

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
ki* 1 szczypta pieprz mielony* 1 łyżeczka vegeta* 4 szt. ziele angielskie* 4 szt. zšbek czosnku* 3 szt. lić laurowy* 3 szt. cebula* 2 szt. bulka pszenna* 3 szt. jaja* 20 dag wštrobka kurczaka* 30 dag boczek wędzony bez koci* 30 dag podgardle wieprzowe lub boczek surowy* 1 kg wieprzowina bez koci* 1 szczypta sólSposób przygotowania1. Umyte mięso,podgardle i boczek wkładamy do rondla na niewielkš iloć rozgrzanego oleju,dodajemy obranš i pokrojonš w ćwiartki cebulę.Listki laurowe,ziele.2. całoć posypujemy solš,pieprzem i wegetš.Dusimy na wolnym ogniu,podlewajšc wodš.Pod koniec duszenia dodajemy wštróbkę i jeszcze dusimy ok.15 min.3. przestudzone mięso wycišgamy z sosu.Bułki moczymy w sosie który powstał z mięsa.4. mielimy mięso z odciniętš z sosu bułkš oraz uduszonš z mięsem cebulš.Ziele i liski odrzucamy.5. do masy dodajemy jajka,wycinięty przez praskę czosnek i doprawiamy całoć pieprzem i solš.6. wyrabiamy dokładnie całoć i wkładamy do podłużnej foremki.7. na spód foremki wylewamy sos który nam pozostał po duszeniu mięsa.Całoć skropić wodš.8. zapiekamy pasztet w piekarniku,w temp.200 stopni.9. gdy pojawi się złocista skórka,pasztet jest gotowy.10. wystudzony kroimy na plastry szer.Ok 0,5 cm. [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • anio102.xlx.pl