pasztet, Przepisy kulinarne, Dieta Dukana

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
PasztetSk�adniki:�2 pojedy�cze piersi z kurczaka�5 drobiowych w�tr�bek�2 �redniej wielko�ci cebule�2 jajka�2 szkl. mleka�2,5 szkl. wody�2 li�cie laurowe�3 ziela angielskie�1 �y�eczka ga�ki muszkato�owej�s�l, pieprz do smaku�5 �y�ek otr�b owsianychW�tr�bke oczy�ci� i gotowa� w mleku przez 10 min. Odcedzi� i wystudzi�. Piersi z kurczaka pokroi� w �redniej wielko�ci kostk�, wrzuci� do wody, doda� li�cie laurowe, ziele angielskie, s�l, pieprz i obrane cebule. Gotowa� do mi�kko�ci kurczaka. Odcedzi� i wystudzi�. Zostawi� zalew�, j� r�wnie� wystudzi�. Do wystudzonej zalewy doda� otr�by i odstawi� do nasi�kni�cia (ok.10min.). Ods�czy� otr�by. Mi�so zmieli� dwukrotnie, razem z cebul�. Doda� nasi�kni�te i zmielone otr�by. Wszystko dok�adnie wymiesza�. Jesli b�dzie za suche doda� troch� wywaru. Doda� ga�k� muszkato�ow�, dosoli� i dopieprzy� do smaku.Nagrza� piekarnik do 200 st. Pasztet wy�o�y� do foremki wy�o�onej foli� aluminiow� i wysypan� otr�bami. Zakry� foli� i zrobi� w niej dziurki. Piec 50 min, z czego 10-15 min przed ko�cem pieczenia odkry� pasztet, �eby z g�ry �adnie si� przyrumieni�. Zostawi� do wystygni�cia w foremce. Trzeba pami�ta�, �e jest to pasztet drobiowy, wi�c b�dzie on troszk� bardziej suchy niz ten ze sklepu, ale za to jaki on jest smaczny! [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • anio102.xlx.pl