pasztet wiejski, PRZEPISY KULINARNE

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
* Menuo VIVA LA PASTAo W」OSKIE SMAKIo ZIELONY 軍ODEKo POLSKI FUSION+ DANIA Z GRILLA+ Gnocchi z ricotty+ JAJA FASZEROWANE+ JAGNIハCINA+ Kisiel domowy+ Knedle+ Kopytka+ KURCZAK+ Leniwe+ NA DROッDッACH+ Nale從iki+ Wstケソki nale從ikowe+ Omlety+ Pasztet drobiowy+ Pasztet domowy+ PIEROGI+ PLACKI i RACUCHY+ Rne dania mi黌ne+ Tウusty Czwartek+ U mamy+ WIGILIA I 係IハTA+ WIELKANOC I 係IハTA+ WIEPRZOWINA+ WO」OWINA+ ZUPYo DANIA DLA DWOJGAo RYBY I OWOCE MORZAo DANIA FRANCUSKIEo KUCHNIA ANGIELSKAo PA」AC SMOKAo DESERY* Blog* Galeria* Wideo* Od kuchniSZUKAJ* Menuo VIVA LA PASTAo W」OSKIE SMAKIo ZIELONY 軍ODEKo POLSKI FUSION+ DANIA Z GRILLA+ Gnocchi z ricotty+ JAJA FASZEROWANE+ JAGNIハCINA+ Kisiel domowy+ Knedle+ Kopytka+ KURCZAK+ Leniwe+ NA DROッDッACH+ Nale從iki+ Wstケソki nale從ikowe+ Omlety+ Pasztet drobiowy+ Pasztet domowy+ PIEROGI+ PLACKI i RACUCHY+ Rne dania mi黌ne+ Tウusty Czwartek+ U mamy+ WIGILIA I 係IハTA+ WIELKANOC I 係IハTA+ WIEPRZOWINA+ WO」OWINA+ ZUPYo DANIA DLA DWOJGAo RYBY I OWOCE MORZAo DANIA FRANCUSKIEo KUCHNIA ANGIELSKAo PA」AC SMOKAo DESERY* Blog* Galeria* Wideo* Od kuchniPasztet drobiowypasztet_drobiowy11/05/10Pasztet domowydrukujwpis_na_bloguNajlepszy przepis na pasztet domowy, wiejski, woウowo - wieprzowySkウadniki:・1 kg wieprzowiny・1 kg woウowiny・1/2 kg boczku lub podgardla・3 徨ednie cebule, obrane i pokrojone w grube plastry・1/2 buウki tzw. parki, pokrojonej w plastry・5 dkg wケtrki (niekoniecznie)・4 - 5 jajek・s, pieprz・gaウka muszkatoウowa・sウonina, pokrojona w cienkie plasterki・buウka tartaoraz przyprawy do zagotowania: 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzuPrzygotowanie:* Przyprawy gotowa・przez 7 minut w maウej ilo彡i wody. Powinno pozosta・1/2 szklanki wywaru.* Mi黌o pokroi・na maウe kawaウki okoウo 3 x 3 cm i wウoソy・do duソego garnka. Boczek uウoソy・na sp, nast麪nie mi黌o (wieprzowin・ woウowin・, dalej cebule. Posoli・i doda・przecedzony zimny wywar z przypraw. Zagotowa・na duソym ogniu, nast麪nie wymiesza・i dusi・na maウym ogniu aソ do mi麑ko彡i mi黌a, przez okoウo 1,5 godziny. Pod koniec gotowania doda・buウk・park・ Wケtrk・sparzy・we wrzケtku przez okoウo 3 minuty.* Po wystudzeniu mi黌a, najlepiej na nast麪ny dzie・ trzykrotnie zmieli・mi黌o oraz wケtrk・w maszynce do mi黌a. Nast麪nie doda・ソtka, wymiesza・ doda・s, pieprz oraz gaウk・muszkatoウowケ. Na koniec delikatnie poウケczy・z ubitymi biaウkami.* Dwie wケskie i podウuソne formy o dウugo彡i 30 cm wysmarowa・smalcem, boki i dno wyウoソy・plasterkami sウoniny. Posypa・buウkケ tartケ. Wyウoソy・mas・mi黌nケ, dobrze docisnケ・ aby nie pozostaウy wewnケtrz p鹹herze powietrza. Wstawi・do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez ok 1,5 godziny. [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • anio102.xlx.pl